Honungsplommon med vaniljglass

Du behöver 10 st plommon gärna olika färger och sorter 3 msk strösocker 3 msk flytande honung 4 st vaniljglass kulor god Gör så här...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st plommon gärna olika färger och sorter
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flytande honung
  • 4 st vaniljglass kulor god

Gör så här

1
1 Dela och kärna ur plommonen. Blanda frukthalvorna med socker i en släpplättpanna och låt puttra på medelvärme cirka 5 minuter, rör om då och då. Ringla över hälften av honungen och låt puttra ytterligare cirka 1 minut.

2
2 Servera med vaniljglass toppad med resten av honungen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top