Het korvgryta med kokosmjölk

Du behöver 4 prt ris 300 g chorizo 1 st paprika gul 4 st salladslökar 1 st ingefära tumstor bit 0.5 st röd chili 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt ris
  • 300 g chorizo
  • 1 st paprika gul
  • 4 st salladslökar
  • 1 st ingefära tumstor bit
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st citrongräs
  • 2 dl ajvar mild
  • 1 st kokosmjölk
  • 1 st kruka basilika

Gör så här

1
Sätt igång riskoket. Skär korven i slantar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.

2
Skiva det vita på salladslökarna och fräs allt tillsammans i en skvätt olja tills det får lite färg. Skala och finhacka ingefäran. Finhacka chilin.

3
Dela citrongräset på längden och banka sönder den träiga roten. Tillsätt allt till korvblandningen tillsammans med ajvar och kokosmjölk.

4
Låt koka ihop i några minuter. Strimla basilikan och det gröna på salladslöken och rör ned innan grytan serveras tillsammans med riset.


Kommentar:
En variant av familjeklassikern korv stroganoff med het chorizo, chili, citrongräs och kokosmjölk. Välj stark ajvar för ännu mer hetta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top