Hemgjord lammkorv med örter och vitlök

Du behöver 0.5 dl timjan finhackad färsk 0.5 dl koriander finhackad färsk 0.5 dl rosmarin finhackad färsk 0.67 st chili t ex spansk peppar, finhackad...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl timjan finhackad färsk
  • 0.5 dl koriander finhackad färsk
  • 0.5 dl rosmarin finhackad färsk
  • 0.67 st chili t ex spansk peppar, finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
  • 400 g lammfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • fjälster ca 2 m lång och 35 mm i diameter)

Gör så här

1
Blanda samman örterna, chili och vitlök med båda färserna till en slät smet. Krydda med salt och svartpeppar och provstek en bit av smeten. Smaka av.

2
Skölj fjälstret noga med vatten. Fyll fjälstret med korvsmeten (förslagsvis med hjälp av köksassistent med köttkvarn och korvhorn).

3
Forma allt till 10 mindre korvar som du separerar från varandra genom att knyta bindgarn mellan dem.

4
Låt dem gärna vara lite lösa då de sväller upp när de tillagas. Stoppar du korvarna för hårt är risken att de går sönder vid tillagning. Ska du inte tillaga korvarna direkt kan du frysa in dem.

5
Tillagning: Tänk på att dessa korvar är helt råa och behöver längre tillagning än annan korv. Det går bra att steka dem på medelvärme i lite olja runt om i 15 minuter, eller grilla på utegrillen. Men enklaste sättet är att steka dem i ugnen på en plåt i 200 grader i 20 minuter. Vänd korvarna ett par gånger under stekningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top