Helstekt kyckling med rostad potatis och rotfrukter

Du behöver 1 st kyckling (1200-1500 g, gärna kyld) 2 msk smält smör 1 st vitlöksklyfta pressad 1 tsk kinesisk soja salt och vitpeppar 1...

Tillagningstid: 90 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling (1200-1500 g, gärna kyld)
  • 2 msk smält smör
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och vitpeppar
  • 1 st timjan knippe hackad
  • 1 st citron

Tillbehör:

grönsaker (potatis, kålrot, palsternacka, rödlök)

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingen inuti. Pensla kycklingen med smör blandat med soja, vitlök, krydda med salt och peppar. Skär små snitt genom skinnet och peta in timjan och tunna klyftor citron. Stek den i 200° C i den nedre delen av ugnen i 1-1 1/2 timme beroende på storlek. Kontrollera med att sticka en provnål i benen, om det kommer klar vätska är den genomstekt. Skala och ansa potatis och rotfrukter. Skär i mindre bitar och klyfta skalad lök. Lägg alltsammans i en bakpappersklädd plåt. Ringla olja över, krydda med salt och peppar. Stek i 200-225° C tills allt är genomstekt och fått fin färg. Servera valfri sås till.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top