Havskräftor med pinjesmör

Du behöver 8 st kokta havskräftor 50 g pinjenötter 1 kruka färsk koriander 75 g rumstempererat smör salt och peppar 1 tsk pressad citron 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st kokta havskräftor
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 75 g rumstempererat smör
  • salt och peppar
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 st citron i klyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Dela havskräftorna på längden: Lägg havskräftan med ovansidan uppåt på en skärbräda, stick en riktigt vass kniv i mitten av huvudet och skär sedan åt båda håll.

2

Stöt pinjenötterna i en mortel. Hacka koriandern fint.

3

Blanda pinjenötter, koriander och smör i en skål. Smaka av med salt, peppar och citron.

4

Lägg havskräftorna med köttsidan upp i en ugnsfast form. Klicka smöret ovanpå köttet.

5

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, smöret ska få färg. Servera med citronklyftor.


Kommentar:
Det är alltid lika lyxigt och gott med gratinerade havskräftor. Här med koriander, pinjenötter och smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top