Du behöver
- 8 st kokta havskräftor
- 50 g pinjenötter
- 1 kruka färsk koriander
- 75 g rumstempererat smör
- salt och peppar
- 1 tsk pressad citron
- 1 st citron i klyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Dela havskräftorna på längden: Lägg havskräftan med ovansidan uppåt på en skärbräda, stick en riktigt vass kniv i mitten av huvudet och skär sedan åt båda håll.
Stöt pinjenötterna i en mortel. Hacka koriandern fint.
Blanda pinjenötter, koriander och smör i en skål. Smaka av med salt, peppar och citron.
Lägg havskräftorna med köttsidan upp i en ugnsfast form. Klicka smöret ovanpå köttet.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, smöret ska få färg. Servera med citronklyftor.
Det är alltid lika lyxigt och gott med gratinerade havskräftor. Här med koriander, pinjenötter och smör.