Hasselnötsfondant med körsbär

Du behöver smör till formarna vetemjöl till formarna 150 g mörk choklad 70 % 100 g smör 2 st ägg 2 st äggulor 0.5 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 stycken

Du behöver

  • smör till formarna
  • vetemjöl till formarna
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk hasselnötter finhackade
  • 0.5 dl nutella

Till servering

200 g körsbär urkärnade, färska eller frysta, tinade
0.5 dl florsocker
1 msk citronsaft
0.5 l vaniljglass

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla fyra små ugnssäkra portionsformar (ca 1 1/2 dl) eller använd engångsformar, t ex stora muffinsformar.

2

Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör tills chokladen smält. Vispa ägg och äggulor fluffigt tillsammans med socker. Tillsätt mjöl och hasselnötter i smör- och chokladblandningen. Rör ner äggsmeten och blanda varsamt. 

3

Fyll formarna till 2/3 och lägg en klick nutella i mitten av varje form.

4

Grädda i mitten av ugnen i 5–8 minuter. Känn med sticka, de ska fortfarande vara ganska lösa i mitten. Ta ut och låt svalna något, då stelnar fyllningen lite.

5

Koka upp körsbär med florsocker och citronsaft. Sjud tills körsbären mjuknat och låt blandningen svalna något. Vänd upp fondanterna på assietter och servera med körsbären och vaniljglass.


Kommentar:
Chokladig njutning med rinnigt inre och smak av hasselnötter toppas med mörkröda körsbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top