Du behöver
- smör till formarna
- vetemjöl till formarna
- 150 g mörk choklad 70 %
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk hasselnötter finhackade
- 0.5 dl nutella
Till servering
200 g körsbär urkärnade, färska eller frysta, tinade
0.5 dl florsocker
1 msk citronsaft
0.5 l vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla fyra små ugnssäkra portionsformar (ca 1 1/2 dl) eller använd engångsformar, t ex stora muffinsformar.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör tills chokladen smält. Vispa ägg och äggulor fluffigt tillsammans med socker. Tillsätt mjöl och hasselnötter i smör- och chokladblandningen. Rör ner äggsmeten och blanda varsamt.
Fyll formarna till 2/3 och lägg en klick nutella i mitten av varje form.
Grädda i mitten av ugnen i 5–8 minuter. Känn med sticka, de ska fortfarande vara ganska lösa i mitten. Ta ut och låt svalna något, då stelnar fyllningen lite.
Koka upp körsbär med florsocker och citronsaft. Sjud tills körsbären mjuknat och låt blandningen svalna något. Vänd upp fondanterna på assietter och servera med körsbären och vaniljglass.
Chokladig njutning med rinnigt inre och smak av hasselnötter toppas med mörkröda körsbär.