Hamburgare med pommes frites och två såser

Du behöver 450 g köttfärs (gärna grovmalen) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0.75 dl vatten Pommes frites potatis (ca 800 g) 1 tsk salt...


4 portioner

Du behöver

  • 450 g köttfärs (gärna grovmalen)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.75 dl vatten

Pommes frites

potatis (ca 800 g)
1 tsk salt

Till fritering:

olja
termometer

Sweet chilidressing:

1 dl crème fraîche
2 msk sweet chili
2 krm salt

Ostdressing:

1 dl crème fraîche
ost exempelvis Blå castello
1.5 krm salt

Till servering:

rostat bröd
senap
lökringar
sallad här rucola och nyfödda rödbetsknoppar

Gör så här

1
Blanda färs, salt, peppar och vatten. Ta inte mer vatten än att färsen blir smidig i konsistensen. Forma fyra biffar. Halstra eller stek dem cirka 2 minuter på varje sida.

2

3
Pommes frites:

4
Skala potatisen och skär i jämna stavar 4-5 cm långa och cirka 1 cm tjocka. Lägg potatisen i en skål med kallt vatten. Hetta upp oljan till 160 grader i en gryta. Ta upp potatisen, torka den väl och låt den sedan friteras några minuter tills den börjar bli mjuk. Ta upp potatisen och låt den rinna av. Det här kan göras i god tid före serveringen. Höj temperaturen på oljan till 180 grader. Låt potatisen få färg och bli knaprig. Låt den därefter rinna av. Salta och servera direkt.

5
Dressingar:

6
Blanda alla ingredienser.

7
Servera burgarna med pommes frites, de två dressingarna, rostat bröd som smaksatts med senap, lökringar och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top