Hamburgare från restaurang AG

Du behöver 8 skiva bacon 800 g nötfärs gärna nymalen av hängmörat nötkött med cirka 25 % fetthalt 16 g flingsalt svartpeppar nymalen 8 skiva...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva bacon
  • 800 g nötfärs gärna nymalen av hängmörat nötkött med cirka 25 % fetthalt
  • 16 g flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 8 skiva Svarta Sara eller annan smakrik ost
  • 4 skiva bifftomat
  • 8 st silverlök tunna skivor
  • 4 st hamburgerbröd gärna hembakade

Ketchup

1 dl chilisås
1 msk riven pepparrot
1 krm citron det yttersta finrivna skalet
worcestershiresås och tabasco efter smak
dressing
1 dl majonnäs av god kvalitet
1 msk dijonsenap

Tillbehör

gyllenbruna och krispiga pommes frites

Gör så här

1
Börja med att steka bacon, låt rinna av på ett hushållspapper.

2
Rör ihop ingredienserna till ketchupen. Blanda sedan majonnäs och senap.

3
Platta försiktigt ut färsen till cirka 2 cm tjocka hamburgare, knåda så lite som möjligt. Stek burgarna på båda sidor i het panna till cirka 45 graders innertemperatur. Salta och peppra utanpå färsbiffen under stekningen.

4
Lägg en skiva ost på varje burgare direkt så att den smälter lite.

5
Bygg burgaren med bröd, sedan dressing, tomat, hamburgare med ost på, bacon, lökringar, ketchup och sist bröd igen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top