Du behöver
- 400 g oxfilé (gärna från mittbiten, jämntjock)
- 1 st kvist rosmarin färsk
- 1 msk oregano torkad, eller färsk om du har
- 0.5 tsk svartpeppar nymald
- 1 tsk flingsalt
- 1 pkt rucolasallad
- 0.5 st citron
- 2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Ta ut köttet ur kylskåpet ungefär en halvtimme innan du ska laga till det.
2
Hacka rosmarin och lägg den tillsammans med de andra kryddorna på en liten bricka eller skärbräda.
3
Rulla köttet över kryddorna och tryck lite så att de fastnar ordentligt.
4
Hetta upp en grillpanna på hög värme. Grilla köttet i torr grillpanna i ungefär 5 minuter. Vänd köttet när det börjar få färg men tänk på att använda en stekpincett eller en två skedar. Stick inte hål i köttet med en gaffel!
5
Lägg upp det grillade köttet på en skärbräda. Täck det med aluminiumfolie och låt det stå i ungefär 5 minuter innan du skär det i tunna skivor.
6
Lägg skivorna lite omlott på ett serveringsfat. Lägg på rucolasallad, ringla över olivolja, pressa över citron, salt och peppra lite. Servera.