Halstrad oxfilé – Tagliata

Du behöver 400 g oxfilé (gärna från mittbiten, jämntjock) 1 st kvist rosmarin färsk 1 msk oregano torkad, eller färsk om du har 0.5 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g oxfilé (gärna från mittbiten, jämntjock)
  • 1 st kvist rosmarin färsk
  • 1 msk oregano torkad, eller färsk om du har
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 pkt rucolasallad
  • 0.5 st citron
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Ta ut köttet ur kylskåpet ungefär en halvtimme innan du ska laga till det.

2
Hacka rosmarin och lägg den tillsammans med de andra kryddorna på en liten bricka eller skärbräda.

3
Rulla köttet över kryddorna och tryck lite så att de fastnar ordentligt.

4
Hetta upp en grillpanna på hög värme. Grilla köttet i torr grillpanna i ungefär 5 minuter. Vänd köttet när det börjar få färg men tänk på att använda en stekpincett eller en två skedar. Stick inte hål i köttet med en gaffel!

5
Lägg upp det grillade köttet på en skärbräda. Täck det med aluminiumfolie och låt det stå i ungefär 5 minuter innan du skär det i tunna skivor.

6
Lägg skivorna lite omlott på ett serveringsfat. Lägg på rucolasallad, ringla över olivolja, pressa över citron, salt och peppra lite. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top