Halloumisallad med paprika

Gör salladen i sista minuten, den är godast när osten är precis nystekt och varm. Salladen kan varieras med fetaost eller getost.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 300 g tomater blanda gärna olika sorter
  • 3 st grillade paprikor från burk ca 250 g
  • 1 kruka basilika
  • 2 st nektariner
  • 2 pkt halloumi à 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gröna oliver utan kärna

Dressing

3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skiva större tomater och dela cocktailtomater i halvor. Skär paprikan i mindre bitar och plocka basilikan. Skär nektariner i halvor och pilla loss kärnan. Skär i klyftor.

2

Varva grönsaker och frukt på ett fat.

3

Skär halloumin i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tills den fått fin färg på bägge sidor.

4

Lägg osten på salladen och toppa med oliver.

5

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen. Toppa med plockad basilika och servera genast.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top