RECEPT FRÅN IK

Halloumisallad med paprika

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 300 g tomater blanda gärna olika sorter
  • 3 st grillade paprikor från burk ca 250 g
  • 1 kruka basilika
  • 2 st nektariner
  • 2 pkt halloumi à 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gröna oliver utan kärna
  • Dressing

  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skiva större tomater och dela cocktailtomater i halvor. Skär paprikan i mindre bitar och plocka basilikan. Skär nektariner i halvor och pilla loss kärnan. Skär i klyftor.

2

Varva grönsaker och frukt på ett fat.

3

Skär halloumin i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tills den fått fin färg på bägge sidor.

4

Lägg osten på salladen och toppa med oliver.

5

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen. Toppa med plockad basilika och servera genast.


Kommentar:
Gör salladen i sista minuten, den är godast när osten är precis nystekt och varm. Salladen kan varieras med fetaost eller getost.

Recept