Du behöver
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 2 st paprika
- olja till pensling
- salt peppar
- 1 st tomat stor
- 1 st lök liten gul
- 0.5 st gurka
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1.5 st vitlöksklyftor pressade
- 2 st halloumiburgare (8 skivor)
- 1.5 msk smör
- 4 st hamburgerbröd
- 50 g babyspenat
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär aubergine och zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär varje paprika i 4 bitar.
2
Pensla grönsakerna med oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
3
Skiva tomaten. Skala och skär löken i tunna ringar. Tärna gurkan.
4
Blanda yoghurt och vitlök. Vänd ner gurktärningarna.
5
Lägg ihop ostskivorna två och två, så att det blir fyra burgare. Klappa dem torra med hushållspapper.
6
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek burgarna gyllengula i smöret, cirka 1 minut på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
7
Lägg spenatblad, halloumiburgare, ugnsrostade grönsaker, tomatskivor och lökringar i hamburgerbröd, gärna grillade. Servera med tsatsiki.