Hallontiramisu med likör

Du behöver 200 g färska hallon 3 msk florsocker + till garnering 150 g mascarponeost 1.5 dl grädde 6 st savoiardikex 4 msk apelsinlikör eller...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färska hallon
  • 3 msk florsocker + till garnering
  • 150 g mascarponeost
  • 1.5 dl grädde
  • 6 st savoiardikex
  • 4 msk apelsinlikör eller hallonlikör
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

1

Lägg hallonen i en djup tallrik, spara 4 hallon till garnering. Tillsätt 2 msk av florsockret och mosa ihop med en gaffel.

2

Vispa ihop mascarpone och 1 msk florsocker med elvisp. Tillsätt grädden, lite i taget, och rör i för hand.

3

Bryt varje kex i två bitar.

4

Lägg kexen i serveringsglas. Ringla över likören. Toppa med mosade hallon och mascarpone-kräm. Garnera med de sparade hallonen. Sikta över lite florsocker och toppa med vaniljpulver.


Kommentar:
Prova den här enkla varianten på tiramisu. Istället för kaffe får den smak av hallon och en skvätt likör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top