RECEPT FRÅN IK

Hallonpaj

Av .

Okänd
4 portioner
58 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 150 gram smör
  • glass eller
  • Vispad grädde vaniljkesella
  • florsocker
  • Till servering

  • 1 tesked potatismjöl
  • 2 matskedar socker
  • 3.5 deciliter hallon
  • Fyllning

  • 1 kryddmått salt
  • 0.5 teskedar bakpulver
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 deciliter socker
  • 3 deciliter vetemjöl

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna.
2
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
3
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
4
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
5
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
6
Låt pajerna svalna något.
7
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.

Kommentar:
Tips! Den som inte tål gluten kan ersätta vetemjölet med samma mängd fin glutenfri mjölblandning som innehåller mjölk och minska bakpulvret till hälften. Receptet är provbakat med mjölmix från Finax.

Passar till:

Recept // Fler frukt & bärrecept