Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g hallon färska eller otinade
- florsocker
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Blanda i matfettet. Fördela smeten i muffinsformar av papper eller i smord muffinspanna. Fyll inte formarna mer än till 2/3. Fördela och stick ner bär i varje form.
2
Grädda muffins i pappersformar stående på plåt lite lägre än mitten av 200 grader varm ugn 12-15 minuter. Muffinsen i muffinspanna gräddas på lägsta falsen i ugnen cirka 18 minuter.
3
Låt muffinsen kallna i sina formar. Sikta eventuellt över lite florsocker vid serveringen.
4
Blåbärsmuffins:
5
Gör som Hallonmuffins men ersätt hallon med 100 g (1 1/2 dl) färska
6
eller otinade blåbär.
7
Äppelmuffins:
8
Gör som Hallonmuffins men ersätt hallon med ca 4 mycket tunt klyftade och kanelpudrade äppelklyftor i varje form.
Fler muffinsrecept hittar du nedan.