Hallonmuffins

Du behöver 100 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 200 g hallon färska eller otinade florsocker Gör...


9 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g hallon färska eller otinade
  • florsocker

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Blanda i matfettet. Fördela smeten i muffinsformar av papper eller i smord muffinspanna. Fyll inte formarna mer än till 2/3. Fördela och stick ner bär i varje form.

2
Grädda muffins i pappersformar stående på plåt lite lägre än mitten av 200 grader varm ugn 12-15 minuter. Muffinsen i muffinspanna gräddas på lägsta falsen i ugnen cirka 18 minuter.

3
Låt muffinsen kallna i sina formar. Sikta eventuellt över lite florsocker vid serveringen.

4
Blåbärsmuffins:

5
Gör som Hallonmuffins men ersätt hallon med 100 g (1 1/2 dl) färska

6
eller otinade blåbär.

7
Äppelmuffins:

8
Gör som Hallonmuffins men ersätt hallon med ca 4 mycket tunt klyftade och kanelpudrade äppelklyftor i varje form.


Kommentar:
Fler muffinsrecept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top