Hallonkompott med citronfluff

Du behöver 5 dl frysta hallon 250 g 0.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st ägg 1 msk strösocker 0.5 dl lemon curd 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl frysta hallon 250 g
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • havrekakor eller havreflarn

Gör så här

1
Koka upp hallon, en halv deciliter socker och vaniljsocker under omrörning. Låt svalna.

2
Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitan med en matsked socker till ett hårt vitt skum.

3
Vispa grädden.

4
Rör ihop lemon curd och äggula till en jämn smet. Rör ner hälften av äggvitan i citronröran. Blanda sedan försiktigt ner grädden och resten av vitan till ett luftigt citronskum.

5
Låt skummet och kompotten stå övertäckta i kylen. Ta gärna fram i rumstemperatur 10 minuter före servering.

6
Varva hallonkompott och citronmousse i vackra glas.


Kommentar:
Servera med havrekakor till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top