Du behöver
- 5 dl frysta hallon 250 g
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 1 msk strösocker
- 0.5 dl lemon curd
- 1 dl vispgrädde
- havrekakor eller havreflarn
Gör så här
1
Koka upp hallon, en halv deciliter socker och vaniljsocker under omrörning. Låt svalna.
2
Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitan med en matsked socker till ett hårt vitt skum.
3
Vispa grädden.
4
Rör ihop lemon curd och äggula till en jämn smet. Rör ner hälften av äggvitan i citronröran. Blanda sedan försiktigt ner grädden och resten av vitan till ett luftigt citronskum.
5
Låt skummet och kompotten stå övertäckta i kylen. Ta gärna fram i rumstemperatur 10 minuter före servering.
6
Varva hallonkompott och citronmousse i vackra glas.
Servera med havrekakor till.