Du behöver
- 250 g smördeg kyld, en förpackning
- 1 st ägg litet
- strösocker
Kräm
150 g färskost
1 msk vispgrädde
75 g vit choklad
250 g hallon
2 msk strösocker
Garnering
myntablad
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet och sporra eller skär ut den i åtta lika stora bitar. Lägg bitarna tillsammans på bakplåtspapperet på en ugnsplåt. Nagga med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Strö över lite socker. Grädda i nedre delen av ugnen 12–15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kallna.
Lägg färskosten i en bunke. Vispa den slät med elvisp. Koka upp grädden och smält i chokladen. Låt svalna och blanda chokladen med färskosten för hand.
Lägg hallonen, (spara 4–8 bär till garnering) i en liten släpplättstekpanna. Strö över sockret. Värm bären försiktigt under omrörning, tills sockret smält och hallonen blivit genomvarma. Ta av från värmen. Låt såsen kallna.
Lägg ihop smördegsbitarna med 2/3 delar av krämen emellan. Klicka över resten av krämen. Toppa med cirka 1/3 av hallonsåsen. Garnera med de sparade hallonen och myntablad.
Sikta över florsockret. Servera med resten av hallonsåsen vid sidan av.
Ska du bjuda många, kan du göra åtta enkla bakelser istället för fyra dubbla.