Grova scones

Du behöver 4 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 0.5 dl vetekli 0.5 dl havregryn 0.5 tsk salt 4 tsk bakpulver 4 dl lättfil Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl vetekli
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 dl lättfil

Gör så här

1
Blanda alla de torra ingredienserna och rör därefter ner filen.

2
Forma degen till scones i önskad storlek. Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader cirka 12 minuter.


Kommentar:
Utmärkt som tilltugg till Brysselkålssoppa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top