Grönsakspasta med mozzarella

Du behöver salt 2 st paprikor röda eller gula 2 st squash à 200 g olja till stekning 4 st vitlöksklyftor hackade 150 g marinerade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • salt
  • 2 st paprikor röda eller gula
  • 2 st squash à 200 g
  • olja till stekning
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 150 g marinerade kronärtskockor delade eller kvartade
  • 0.5 dl oliver urkärnade
  • 4 prt gemellipasta eller annan pasta
  • 0.5 st citron saften
  • salt, svartpeppar
  • 2 st mozzarellaostar
  • 1 kruka basilika bladen
  • 2 msk pinjenötter rostade
  • riven parmesanost

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull.

2

Lägg paprikorna i en papprad form och baka dem i ugnen tills skalet blir svart och blåsigt, cirka 20 minuter. Ta ut och lägg i en skål med plast över.

3

Skölj och skiva squashen. Stek den i omgångar i olja i en stor stekpanna till fin färg. Ta upp ur pannan. Dra skinnet av paprikan, kärna ur den och skär i bitar.

4

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara någon deciliter av pastavattnet.

5

Lägg tillbaka squashen i pannan och fräs med vitlök, paprika, kronärtskocka och oliver. Häll av pastan och vänd ner den i pannan tillsammans med mozzarellan riven i bitar. Späd vid behov med pastavatten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Riv över basilikablad.

6

Servera pastan med riven parmesanost och pinjenötter.

7

Tips: Det går också att använda färdiggrillad paprika från burk.


Kommentar:
Grillade grönsaker och smältande trådig mozzarella gör den här pastan till en riktig hit.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top