Du behöver
- salt
- 2 st paprikor röda eller gula
- 2 st squash à 200 g
- olja till stekning
- 4 st vitlöksklyftor hackade
- 150 g marinerade kronärtskockor delade eller kvartade
- 0.5 dl oliver urkärnade
- 4 prt gemellipasta eller annan pasta
- 0.5 st citron saften
- salt, svartpeppar
- 2 st mozzarellaostar
- 1 kruka basilika bladen
- 2 msk pinjenötter rostade
- riven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull.
Lägg paprikorna i en papprad form och baka dem i ugnen tills skalet blir svart och blåsigt, cirka 20 minuter. Ta ut och lägg i en skål med plast över.
Skölj och skiva squashen. Stek den i omgångar i olja i en stor stekpanna till fin färg. Ta upp ur pannan. Dra skinnet av paprikan, kärna ur den och skär i bitar.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara någon deciliter av pastavattnet.
Lägg tillbaka squashen i pannan och fräs med vitlök, paprika, kronärtskocka och oliver. Häll av pastan och vänd ner den i pannan tillsammans med mozzarellan riven i bitar. Späd vid behov med pastavatten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Riv över basilikablad.
Servera pastan med riven parmesanost och pinjenötter.
Tips: Det går också att använda färdiggrillad paprika från burk.
Grillade grönsaker och smältande trådig mozzarella gör den här pastan till en riktig hit.