Grönkålssoppa med frikadeller

Du behöver Du behöver Frikadeller 0.5 dl ströbröd 1 dl mjölk 1.5 dl grädde 1 st ägg 400 g kalvfärs (eller blandfärs) 0.5 st lök...


0 portioner

Du behöver

Du behöver

Frikadeller

0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1.5 dl grädde
1 st ägg
400 g kalvfärs (eller blandfärs)
0.5 st lök råriven
1 st potatis riven
1 msk dijonsenap ljus
0.5 tsk salt
vitpeppar nymalen
2 msk hackad persilja
soppa
450 g grönkål repad
1 st lök hackad gul
80 g smör
8 dl kycklingbuljong vatten + fond eller tärning
1 tsk anis malen
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Frikadeller Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ströbrödet i mjölken och grädden, rör om och låt svälla i 10 minuter.

2
Arbeta ihop med färs och övriga ingredienser, forma runda frikadeller med skedar eller blöta händer. Lägg i en långpanna eller form, sätt in i ugnen och häll på kokande vatten.

3
Låt sjuda i ugnen till de är genomkokta i 15–20 minuter.

4
Soppa Förväll grönkålen i kokande saltat vatten i 4–5 minuter. Lyft upp och pressa ur vattnet.

5
Fräs löken i en matsked av smöret utan att den tar färg. Tillsätt grönkålen, anisen och häll på buljongen, koka upp och kör soppan i mixer tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.

6
Servera soppan med frikadellerna i.


Kommentar:
Får du inte tag på färsk grönkål kan du hitta denna läckerhet i frysdisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top