Du behöver
- 3 msk rapsolja
- salt & peppar efter smak
- 200 g grönkål
- 3 msk pumpakärnor
- 100 g chèvreost eller fetaost
- 0,5 dl torkade tranbär
Dressing
3-4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk citron saft
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
salt & peppar efter smak
0,5 kg rödbetor, t ex rödbetor, morötter och palsternacka
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnssäker plåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Baka dem högt upp i ugnen, cirka 15–20 minuter.
Repa loss bladen på grön-kålen och skär bort den tjockare delen av skaftet som sitter längst ner. Strimla kålbladen i mindre bitar.
Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna ett par minuter tills de fått lite färg. Skär bort kanterna på chèvren och skär osten i mindre bitar eller mosa med en gaffel.
Lägg grönkål, rostade rotfrukter, pumpafrön, chèvre och tranbär i en skål. Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar, och häll över salladen. Blanda om. Servera gärna med surdegsbröd och tjock yoghurt.
Gör en sallad på rå grönkål och rostade rotfrukter. Toppa med chèvreost.