Du behöver
- 250 g grönkålsblad
- 4 prt pasta 300 g
- 3 msk crème fraîche
- 3 dl grädde
- 1 dl buljong på tärning
- salt och peppar
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 2-3 dl färskriven parmesan
- 1 dl rostade hasselnötskärnor hackade
Gör så här
Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men korta koktiden något eftersom pastan ska koka klart i såsen. Låt grönkålen koka med de sista 1–2 minuterna. Låt pastan och kålen rinna av i durkslag.
Lägg crème fraiche i en gryta. Rör i grädden lite i taget. Blanda i buljongen. Koka upp och koka cirka 3 minuter tills såsen tjocknar.
Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
Blanda den avrunna pastan och kålen i såsen och koka under omrörning cirka 3 minuter.
Toppa pastan med parmesan och servera med grovhackade hasselnötter.
Tips: Du kan också använda färdigskuren grönkål på påse till pastan.
Krämig sås, rostade nötter och färskriven parmesanost gör den här enkla pastan till en riktig vinnare.