RECEPT FRÅN IK

Grönkålspasta med hasselnötter

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g grönkålsblad
  • 4 prt pasta 300 g
  • 3 msk crème fraîche
  • 3 dl grädde
  • 1 dl buljong på tärning
  • salt och peppar
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 2-3 dl färskriven parmesan
  • 1 dl rostade hasselnötskärnor hackade

Gör så här

1

Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men korta koktiden något eftersom pastan ska koka klart i såsen. Låt grönkålen koka med de sista 1–2 minuterna. Låt pastan och kålen rinna av i durkslag. 

3

Lägg crème fraiche i en gryta. Rör i grädden lite i taget. Blanda i buljongen. Koka upp och koka cirka 3 minuter tills såsen tjocknar. 

4

Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft. 

5

Blanda den avrunna pastan och kålen i såsen och koka under omrörning cirka 3 minuter. 

6

Toppa pastan med parmesan och servera med grovhackade hasselnötter. 

7

Tips: Du kan också använda färdigskuren grönkål på påse till pastan. 


Kommentar:
Krämig sås, rostade nötter och färskriven parmesanost gör den här enkla pastan till en riktig vinnare.

Recept