Grön tapenade och antipasti

Du behöver Tapenade 150 g gröna oliver kärnfria 1 st vitlöksklyfta pressad 2 st sardeller hackade 3-4 msk olivolja 3 msk Parmesan finriven nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

Tapenade

150 g gröna oliver kärnfria
1 st vitlöksklyfta pressad
2 st sardeller hackade
3-4 msk olivolja
3 msk Parmesan finriven
nymalen svartpeppar

Serveringsförslag: lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater, rostad baguette i bitar

Garnering: Basilika, rosépeppar, flingsalt

Gör så här

1

Mixa ihop oliver, vitlök och sardeller i en matberedare monterad med kniv. Häll i oljan i en tunn stråle under maskinens gång. Lägg över i en skål, blanda i parmesanosten och smaka av med nymalen svartpeppar.

2

Servera tapenaden med till exempel lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater och rostad baguette. Garnera med basilika och smula rosépeppar över kronärtskockan. Smula flingsalt över brödet.


Kommentar:
Det är trevligt att starta middagen med härligt italienskt småplock antipasti! Vi gör en god grön tapenade och köper resten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top