Du behöver
Tapenade
150 g gröna oliver kärnfria
1 st vitlöksklyfta pressad
2 st sardeller hackade
3-4 msk olivolja
3 msk Parmesan finriven
nymalen svartpeppar
Serveringsförslag: lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater, rostad baguette i bitar
Garnering: Basilika, rosépeppar, flingsalt
Gör så här
Mixa ihop oliver, vitlök och sardeller i en matberedare monterad med kniv. Häll i oljan i en tunn stråle under maskinens gång. Lägg över i en skål, blanda i parmesanosten och smaka av med nymalen svartpeppar.
Servera tapenaden med till exempel lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater och rostad baguette. Garnera med basilika och smula rosépeppar över kronärtskockan. Smula flingsalt över brödet.
Det är trevligt att starta middagen med härligt italienskt småplock antipasti! Vi gör en god grön tapenade och köper resten.