RECEPT FRÅN IK

Grön tapenade och antipasti

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

    Tapenade

  • 150 g gröna oliver kärnfria
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 st sardeller hackade
  • 3-4 msk olivolja
  • 3 msk Parmesan finriven
  • nymalen svartpeppar
  • Serveringsförslag: lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater, rostad baguette i bitar

    Garnering: Basilika, rosépeppar, flingsalt

Gör så här

1

Mixa ihop oliver, vitlök och sardeller i en matberedare monterad med kniv. Häll i oljan i en tunn stråle under maskinens gång. Lägg över i en skål, blanda i parmesanosten och smaka av med nymalen svartpeppar.

2

Servera tapenaden med till exempel lufttorkad skinka, salami, marinerad kronärtskocka, soltorkade marinerade cocktailtomater och rostad baguette. Garnera med basilika och smula rosépeppar över kronärtskockan. Smula flingsalt över brödet.


Kommentar:
Det är trevligt att starta middagen med härligt italienskt småplock antipasti! Vi gör en god grön tapenade och köper resten.

Recept