Du behöver
- 1 kg potatis gärna små
- 2 st knippe grön sparris
- 50 g smör
- 4 skiva parmaskinka
- 0.5 dl parmesanflagor
- 0.5 dl hasselnötskärnor grovhackade
- färska örter till garnering
Gör så här
Skala och skiva potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten 12–15 minuter. Ånga av potatisen väl.
Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en vid panna eller låg gryta med knopparna åt samma håll. Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills sparrisen är precis genomkokt. (Känn med provsticka, koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.)
Bryn smöret i en liten kastrull.
Lägg upp potatis och sparris på ett fat eller tallrikar. Ringla över det brynta smöret. Toppa med parmaskinka och garnera med parmesan, nötter och örter.
Den nötiga smaken både från hasselnötter och brynt smör matchar sparrisen perfekt.