Grön sallad med getost

Du behöver Krutonger 2 skiva surdegsbröd olivolja 1 st vitlöksklyfta pressad salt svartpeppar Dressing 3 msk olivolja 1 msk valnötsolja 1 msk flytande honung 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Krutonger

2 skiva surdegsbröd
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
salt
svartpeppar

Dressing

3 msk olivolja
1 msk valnötsolja
1 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar

Sallad

1 dl valnötskärnor
175 g getost 2 stora skivor
150 g blandade salladsblad, gärna med rucola och rödbetsskott

Till garnering

flingsalt
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Pensla brödskivorna med oljan och grilla dem på båda sidor i en grillpanna. Bred på vitlöken, salta, peppra och tärna brödet.

2

Blanda olivolja, valnötsolja, honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Värm ugnen till 225 grader. Lägg nötterna i en ugnsäker form och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden, passa noga så att nötterna inte bränns vid.

4

Lägg osten på en liten plåt med bakplåtspapper och värm i mitten av ugnen ca 3 minuter.

5

Fördela salladsbladen i skålar. Toppa med brödkrutonger, valnötter och osten delad i små bitar. Ringla över dressingen.Smula över flingsalt. Peppra efter tycke och smak.


Kommentar:
Variera salladen genom att byta ut getosten mot krämig gorgonzola, som inte behöver värmas i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top