Du behöver
Krutonger
2 skiva surdegsbröd
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
salt
svartpeppar
Dressing
3 msk olivolja
1 msk valnötsolja
1 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar
Sallad
1 dl valnötskärnor
175 g getost 2 stora skivor
150 g blandade salladsblad, gärna med rucola och rödbetsskott
Till garnering
flingsalt
svartpeppar nymalen
Gör så här
Pensla brödskivorna med oljan och grilla dem på båda sidor i en grillpanna. Bred på vitlöken, salta, peppra och tärna brödet.
Blanda olivolja, valnötsolja, honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 225 grader. Lägg nötterna i en ugnsäker form och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden, passa noga så att nötterna inte bränns vid.
Lägg osten på en liten plåt med bakplåtspapper och värm i mitten av ugnen ca 3 minuter.
Fördela salladsbladen i skålar. Toppa med brödkrutonger, valnötter och osten delad i små bitar. Ringla över dressingen.Smula över flingsalt. Peppra efter tycke och smak.
Variera salladen genom att byta ut getosten mot krämig gorgonzola, som inte behöver värmas i ugnen.