Grillat kött med grillad bakpotatis och plommonsalsa

Du behöver 4 skiva entrecôte eller fläskkarré 1.5 tsk olivolja salt svartpeppar honung 4 st bakpotatis bakade Plommonsalsa: plommon cirka 1 kg söta 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte eller fläskkarré
  • 1.5 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • honung
  • 4 st bakpotatis bakade

Plommonsalsa:

plommon cirka 1 kg söta
1 dl portvin eller enkel balsamvinäger
2 tsk rosépeppar finstött
1 näve korianderblad färska

Gör så här

1
Torka av köttet med papper och pensla med olja. Salta och peppra köttet på bägge sidor. Lägg på het grill över grå glöd och vänd när köttet fått fin färg.

2

3
Pensla den färdiga sidan med honung och upprepa när andra sidan är färdig.

4
Halvera bakpotatisarna och värm dem samtidigt som köttet tillagas.

5

6
Skär fruktköttet från plommonen och lägg i kastrull med vin eller vinäger. Blanda i pepparn. Låt sjuda på svag värme tills frukten smält ner till såsig konsistens. Vänd i koriandern strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top