Grillad seabream med örter och vitlök

Du behöver 2 dl crème fraîche 1 msk dijonsenap grovkornig 2 st salladslökar finhackade salt 700 g småpotatis olivolja 4 st seabream fjällade och urtagna...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap grovkornig
  • 2 st salladslökar finhackade
  • salt
  • 700 g småpotatis
  • olivolja
  • 4 st seabream fjällade och urtagna
  • 5 st vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 kruka timjan
  • bladpersilja några kvistar
  • citronklyftor

Gör så här

1
Blanda creme fraiche, senap, salladslök och salt. Ställ kallt.

2
Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen med skalet kvar i en långpanna, ringla över olivolja. Rosta dem gyllenbruna i ugnen 35 minuter, salta. Skölj fiskarna och klipp bort fenorna, men behåll stjärtfenan. Snitta skinnet 3–4 gånger på varje sida.

3
Gnid in fiskarna, in- och utvändigt, med vitlök och salt. Fyll buken med plockade örter. Lägg dem i ett oljepenslat dubbelhalster och grilla fiskarna, inte alltför nära glöden, runt om i 15–17 minuter.

4
Servera med såsen, potatisen och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top