Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap grovkornig
- 2 st salladslökar finhackade
- salt
- 700 g småpotatis
- olivolja
- 4 st seabream fjällade och urtagna
- 5 st vitlöksklyftor hackade
- 1.5 msk flingsalt
- 1 kruka basilika
- 0.5 kruka timjan
- bladpersilja några kvistar
- citronklyftor
Gör så här
1
Blanda creme fraiche, senap, salladslök och salt. Ställ kallt.
2
Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen med skalet kvar i en långpanna, ringla över olivolja. Rosta dem gyllenbruna i ugnen 35 minuter, salta. Skölj fiskarna och klipp bort fenorna, men behåll stjärtfenan. Snitta skinnet 3–4 gånger på varje sida.
3
Gnid in fiskarna, in- och utvändigt, med vitlök och salt. Fyll buken med plockade örter. Lägg dem i ett oljepenslat dubbelhalster och grilla fiskarna, inte alltför nära glöden, runt om i 15–17 minuter.
4
Servera med såsen, potatisen och citron.