RECEPT FRÅN IK

Grillad majskolv med parmesansmör

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Parmesansmör

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finhackad persilja eller basilika
  • salt och svartpeppar
  • 4 st färska majskolvar med blast
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1

Blanda smör med finriven parmesanost, rivet citronskal och hackade örter. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

2

Vik bort blasten från majs­kolvarna och dra bladen bakåt. Ta bort det trådiga skägget som sitter längst in. 

3

Gnid in majskolvarna med oljan och grilla dem under lock tills de fått fin färg, cirka 10–15 minuter.

4

  Servera majskolvarna med smöret.

5

Tips! Smöret kan varieras med olika örter, limeskal och chili.


Kommentar:
Hugg in på nygrillade majskolvar som får smak och sälta från parmesansmör!

Recept