RECEPT FRÅN IK

Grillad gemsallad med bacon

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • rapsolja att pensla med
  • 0.5 pkt bacon ca 70 g
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger mild, gärna lite söt
  • salt

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid. 

2

Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och salt i en skål.

3

Dela salladshuvudena en gång på längden. Pensla snitt-ytan med lite rapsolja.

4

Skär baconskivorna i små bitar och stek dem i en stekpanna. 

5

Grilla gemsalladen över en fin glödbädd, cirka 5 minuter. Vakta så att salladen inte bränns.

6

Lägg gemsalladen med snitt-ytan upp och ringla dressingen över. Strö på bacon och parmesan. Servera gemsalladen varm.

7

Tips! Gemsallad hittar du i lite större matbutiker.


Kommentar:
Om du inte testat att grilla gemsallad innan, har du något trevligt att se fram emot. Servera med dressing, parmesanost och knaperstekt bacon.

Recept