Grillad gemsallad med bacon

Du behöver 2 st gemsalladshuvuden rapsolja att pensla med 0.5 pkt bacon ca 70 g 2 dl finriven parmesanost Dressing 3 msk olivolja 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • rapsolja att pensla med
  • 0.5 pkt bacon ca 70 g
  • 2 dl finriven parmesanost

Dressing

3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger mild, gärna lite söt
salt

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid. 

2

Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och salt i en skål.

3

Dela salladshuvudena en gång på längden. Pensla snitt-ytan med lite rapsolja.

4

Skär baconskivorna i små bitar och stek dem i en stekpanna. 

5

Grilla gemsalladen över en fin glödbädd, cirka 5 minuter. Vakta så att salladen inte bränns.

6

Lägg gemsalladen med snitt-ytan upp och ringla dressingen över. Strö på bacon och parmesan. Servera gemsalladen varm.

7

Tips! Gemsallad hittar du i lite större matbutiker.


Kommentar:
Om du inte testat att grilla gemsallad innan, har du något trevligt att se fram emot. Servera med dressing, parmesanost och knaperstekt bacon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top