Grillad avokado med matvetesallad

Du behöver 4 prt matvete 1 st gurka 2 st morötter 1 st kruka koriander blad och stjälkar 1 st chili liten röd 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete
  • 1 st gurka
  • 2 st morötter
  • 1 st kruka koriander blad och stjälkar
  • 1 st chili liten röd
  • 1 st lime
  • 1 st granatäpple
  • 2 msk olivolja
  • salt peppar
  • 4 st avokado

Gör så här

1
Tillaga matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj det i kallt vatten och låt rinna av. Skala under tiden gurkan, halvera den på längden, ta bort kärnorna med en tesked och skiva den.

2
Skala morötterna och riv dem grovt eller strimla dem i stickor. Grovhacka koriandern och blanda med matvetet, gurkan och morötterna. Finhacka chilin. Tvätta limen och riv skalet fint. Halvera granatäpplet och pilla ur kärnorna ner i en skål. Låt eventuell saft droppa ner i skålen också.

3
Blanda ner chili och lime-skal och pressa över saften från limen. Rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.

4
Halvera avokadorna och kärna ur dem.

5
Hetta upp en torr grillpanna (om du inte använder utomhusgrillen) och grilla avokadorna med snittytan ned i någon minut tills de fått fin färg. Lägg dem ovanpå salladen och skeda över de dressade granatäppelkärnorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top