Du behöver
- 4 prt matvete
- 1 st gurka
- 2 st morötter
- 1 st kruka koriander blad och stjälkar
- 1 st chili liten röd
- 1 st lime
- 1 st granatäpple
- 2 msk olivolja
- salt peppar
- 4 st avokado
Gör så här
1
Tillaga matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj det i kallt vatten och låt rinna av. Skala under tiden gurkan, halvera den på längden, ta bort kärnorna med en tesked och skiva den.
2
Skala morötterna och riv dem grovt eller strimla dem i stickor. Grovhacka koriandern och blanda med matvetet, gurkan och morötterna. Finhacka chilin. Tvätta limen och riv skalet fint. Halvera granatäpplet och pilla ur kärnorna ner i en skål. Låt eventuell saft droppa ner i skålen också.
3
Blanda ner chili och lime-skal och pressa över saften från limen. Rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.
4
Halvera avokadorna och kärna ur dem.
5
Hetta upp en torr grillpanna (om du inte använder utomhusgrillen) och grilla avokadorna med snittytan ned i någon minut tills de fått fin färg. Lägg dem ovanpå salladen och skeda över de dressade granatäppelkärnorna.