RECEPT FRÅN IK

Gratinerad purjo med salsiccia

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st purjolök
  • 4 st färska salsicciakorvar
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • 0.75 dl vitt vin
  • 50 g finriven prästost
  • Till garnering

  • finhackad purjolök
  • ris eller matvete

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa purjolöken och dela den på längden. Skölj löken mellan lagren så att eventuell sand försvinner. Skär den sedan i 10 centimeter långa bitar och dela varje del ytterligare en gång på längden. Spara en bit av den gröna delen till garnering. Förväll löken i saltat vatten i 3 minuter och häll av i ett durkslag.

2

Lägg purjon i en smord ugnsform. Halvera korven på längden och lägg den ovanpå. Rör ut tomatpurén med vatten och pensla snittytan på korven med blandningen.

3

Häll vinet runt kanten på formen och strö över osten. Gratinera i cirka 20 minuter, tills osten fått fin färg. Garnera med finhackad purjo och servera med ris eller matvete.


Kommentar:
Uppdatera den gamla klassikern gratinerad purjolök med hjälp av vitt vin och välsmakande salsiccia.

Recept