Gratinerad purjo med salsiccia

Du behöver 3 st purjolök 4 st färska salsicciakorvar 0.5 msk tomatpuré 1 msk vatten 0.75 dl vitt vin 50 g finriven prästost Till garnering...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st purjolök
  • 4 st färska salsicciakorvar
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • 0.75 dl vitt vin
  • 50 g finriven prästost

Till garnering

finhackad purjolök
ris eller matvete

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa purjolöken och dela den på längden. Skölj löken mellan lagren så att eventuell sand försvinner. Skär den sedan i 10 centimeter långa bitar och dela varje del ytterligare en gång på längden. Spara en bit av den gröna delen till garnering. Förväll löken i saltat vatten i 3 minuter och häll av i ett durkslag.

2

Lägg purjon i en smord ugnsform. Halvera korven på längden och lägg den ovanpå. Rör ut tomatpurén med vatten och pensla snittytan på korven med blandningen.

3

Häll vinet runt kanten på formen och strö över osten. Gratinera i cirka 20 minuter, tills osten fått fin färg. Garnera med finhackad purjo och servera med ris eller matvete.


Kommentar:
Uppdatera den gamla klassikern gratinerad purjolök med hjälp av vitt vin och välsmakande salsiccia.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top