Du behöver
- 2 skiva bröd vitt + 2 dl mjölk
- 500 g lammfärs
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 krm senapsfrö grovstötta
- 2 st ägg
- 1 dl hackad persilja
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2.5 msk smör eller margarin att steka i
Rödvinssky:
0.5 dl kalvfond
2 dl vatten
1 dl rödvin
1.5 msk majsenaredning för bruna såser
salt och svartpeppar
Rotsakswok:
700 g rotsaker t ex morötter, selleri och palsternacka
2 msk olja
0.5 st citron
1 tsk salt
Kumminbakade potatisar:
6 st potatis avlånga
1 tsk kummin
1 tsk flingsalt
Garnering:
rosmarinkvistar
körsbärstomater halva
Tips!
I gamla recept ingår också lever och hjärta i lammsmäcka. Då passar lingonsylt till.