Glutenfri äppelpaj med kokos

Du behöver 5 dl kokosflingor 4.5 st äpplen med skalet kvar 0.75 dl maizenastärkelse 0.75 dl strösocker 125 g smör eller margarin Gör så här...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 5 dl kokosflingor
  • 4.5 st äpplen med skalet kvar
  • 0.75 dl maizenastärkelse
  • 0.75 dl strösocker
  • 125 g smör eller margarin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform och strö ut 2 dl av kokosflingorna i botten av formen. Fördela de skivade äpplena ovanpå.

2
Blanda resten av kokosflingorna med maisenastärkelse och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och lägg i flingblandningen. Hacka med en kniv eller mosa ihop med händerna till en smulig massa.

3
Strö ut massan över äppelskivorna och grädda tills kakan fått fin färg, cirka 30 minuter.

4
Ha vaniljsås eller gräddfil till.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Birgitta Gustafsson i Örkelljunga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top