Glöggmarmelad med kardemumma

Du behöver 800 g frysta tranbär 225 g björnbär frysta 4 dl lättvinsglögg 6 dl ljust muskovadosocker 2 tsk stött kardemumma Gör så här 1...

Tillagningstid: 30 minuter
8 deciliter

Du behöver

  • 800 g frysta tranbär
  • 225 g björnbär frysta
  • 4 dl lättvinsglögg
  • 6 dl ljust muskovadosocker
  • 2 tsk stött kardemumma

Gör så här

1

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem koka ihop tills temperaturen når 105 grader, eller i cirka 20 minuter. Gör ett marmeladprov, se nedan, för att kontrollera om marmeladen är tillräckligt fast. Om den känns för lös, låt den koka ytterligare ett tag.

2

Häll i väl rengjorda, varma glasburkar. Sätt på lock och låt svalna.

3

Marmeladprov Klicka ut en sked marmelad på en iskall assiett. Dra en sked genom klicken, om spåret inte flyter ihop är marmeladen tillräckligt fast.


Kommentar:
Ge bort en burk hemgjord marmelad med smak av tranbär och glögg!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top