Du behöver
- 200 g glasnudlar
- 1 st gurka
- 4.5 st rädisor
- 1 st rödlök
- 1 st vattenmelon klyfta
- 200 g rostbiff skivad
- 100 g cashewnötter
- 1 msk ingefära finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st röd chili finhackad
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk råsocker
- 1 st lime skal och saft
- 0.5 st koriander kruka färsk
Gör så här
1
Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2
Skala gurkan och skiva tunt. Skiva rädisorna tunt. Skala och dela löken i två delar och skär i tunna klyftor. Skär loss melonen från skalet och skär i mindre bitar.
3
Blanda nudlarna med grönsaker, melon och rostbiff i en skål eller på ett fat.
4
Rosta nötterna i en torr panna i några minuter till fin färg. Blanda ingefära, vitlök, chili, soja, socker, limeskal och saft i en skål. Hacka koriandern grovt. Häll hälften av dressingen över
5
salladen och blanda. Strö över nötter och koriander och servera resten av dressingen vid sidan av.
Salladen med glasnudlar, rostbiff och melon är en praktisk picknickrätt att njuta i det fria, eftersom den serveras kall.