Du behöver
- 2 st kalkonfilé (ca 800 g)
- 0.5 pkt fetaost (75 g)
- 0.5 st burk ricottaost (125 g)
- 2 msk kräm av soltorkad tomat
- 4 st soltorkade tomater i olja
- smör och rapsolja att steka i
- salt, svartpeppar
- 1 kg småpotatisar eller färskpotatis
- 0.5 dl pesto
- 2 dl slätbladig persilja hackad
Gör så här
1
Torka av kalkonfiléerna med hushållspapper och skär ett djupt snitt längs långsidan.
2
Blanda smulad fetaost med ricotta, soltorkad tomatkräm och hackade, soltorkade tomater. Fördela fyllningen i kalkonfiléerna.
3
Hetta upp en stekpanna och stek filéerna i smör och olja tills de får fin färg. Salta och peppra.
4
Stek klart kalkonen i 175 grader i ugnen 10–15 minuter tills innertemperaturen är 63 grader.
5
Ta ut kalkonen och låt vila under folie i 10 minuter.
6
Tvätta och koka potatisen och rör sedan ihop den med pesto och persilja.