Fylld kalkonfilé med pestopotatis

Du behöver 2 st kalkonfilé (ca 800 g) 0.5 pkt fetaost (75 g) 0.5 st burk ricottaost (125 g) 2 msk kräm av soltorkad tomat...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kalkonfilé (ca 800 g)
  • 0.5 pkt fetaost (75 g)
  • 0.5 st burk ricottaost (125 g)
  • 2 msk kräm av soltorkad tomat
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 1 kg småpotatisar eller färskpotatis
  • 0.5 dl pesto
  • 2 dl slätbladig persilja hackad

Gör så här

1
Torka av kalkonfiléerna med hushållspapper och skär ett djupt snitt längs långsidan.

2
Blanda smulad fetaost med ricotta, soltorkad tomatkräm och hackade, soltorkade tomater. Fördela fyllningen i kalkon­filéerna.

3
Hetta upp en stekpanna och stek filéerna i smör och olja tills de får fin färg. Salta och peppra.

4
Stek klart kalkonen i 175 grader i ugnen 10–15 minuter tills innertemperaturen är 63 grader.

5
Ta ut kalkonen och låt vila under folie i 10 minuter.

6
Tvätta och koka potatisen och rör sedan ihop den med pesto och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top