Fylld fläskfilé med gorgonzola

Du behöver 700 g fläskytterfilé salt och peppar 100 g gorgonzolaost 0.5 dl soltorkade marinerade cocktailtomater 2 msk japansk soja 2 msk smör Tillbehör 2...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 100 g gorgonzolaost
  • 0.5 dl soltorkade marinerade cocktailtomater
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk smör

Tillbehör

2 st morötter
2 st palsternackor
potatisar medelstora
3 msk olivolja
2 st rosmarinkvistar plockade blad
1 tsk flingsalt

Till garnering och servering

1 st rosmarinkvistar plockade blad
svartpeppar nymalen
grönsallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet. Snitta filén längs med men inte helt igenom. Fyll snittet med osten och tomaterna och bind upp med stektråd på 5–7 ställen med jämna mellanrum. Pensla köttet med sojan och bryn det försiktigt i smöret.

2

Skala och skiva rotsakerna. Blanda skivorna med olja och rosmarinblad och bred ut på en papprad plåt. Krydda med flingsalt. 

3

Lägg filén bredvid grönsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills köttet nått en innertemperatur på 70 grader, använd köttermometer. Ta ut köttet och låt vila under en bit aluminiumfolie.

4

Öka värmen till 250 grader. Rosta rotsakerna ytterligare cirka 10 minuter, medan köttet vilar. Toppa med färska rosmarinblad, peppra och servera med köttet och en grönsallad.


Kommentar:
Helstekt fläskfilé fylld med smakrik ost och soltorkade tomater är trevlig och god bjudmat med lite retrokänsla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top