RECEPT FRÅN IK

Frozen key lime pie med björnbär

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
6 bitar

Du behöver

    Pajskal

  • 200 g digestivekex
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g smält smör
  • Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk ca 400 g
  • 1.5 dl färskpressad limesaft ca 3 stora eller 4 små lime
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering

  • björnbär färska eller frysta
  • myntablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela kexen, delade i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kokosflingorna och mixa ihop. Tillsätt smöret och kör tills allt blandas.

2

Tryck ut kexmassan över botten och kanter i en pajform (25 centimeter i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt pajskalet kallna.

3

Vispa grädden. Blanda ihop kondenserad mjölk och limesaft i en stor bunke. Blanda i grädden försiktigt.

4

Häll fyllningen i pajskalet och bred ut den lite vågigt. Garnera med bären. Frys minst 3–4 timmar eller över natten.

5

Temperera i kylskåp cirka 1 timme inför serveringen. Garnera med myntablad.


Kommentar:
Garnera pajen med björnbär och servera gärna med mera bär vid sidan av.

Recept