Frittata med grön sparris

Du behöver 1 st knippe grön sparris 1 st röd paprika 1 st rödlök 2 msk olivolja Äggsmet 6 st ägg 1 dl grädde 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippe grön sparris
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja

Äggsmet

6 st ägg
1 dl grädde
1 krm salt
2 dl riven ost
1 skiva getost på rulle

Till garnering

2-3 st kvistar persilja
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2 bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala, dela och skiva löken. Blanda grönsakerna med oljan.

2

Grilla grönsakerna i het grillpanna 3–5 minuter, vänd dem då och då. 

3

Vispa ihop ägg, grädde och salt. Blanda i riven ost.  

4

Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll äggsmeten i pannan, fördela getosten över, delad i små bitar. Lyft eller stick i frittatan så att lös smet kan rinna ner och stelna, stek cirka 5 minuter. 

5

Toppa frittatan med de grillade grönsakerna, medan den fortfarande är krämig på ytan. Grädda färdig i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och den fått fin färg. Garnera med persilja. Peppra.


Kommentar:
Grön sparris är perfekt att grilla eller steka och passar fint att använda som topping till en krämig frittata.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top