Du behöver
- 1 st knippe grön sparris
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- 2 msk olivolja
Äggsmet
6 st ägg
1 dl grädde
1 krm salt
2 dl riven ost
1 skiva getost på rulle
Till garnering
2-3 st kvistar persilja
nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2 bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala, dela och skiva löken. Blanda grönsakerna med oljan.
Grilla grönsakerna i het grillpanna 3–5 minuter, vänd dem då och då.
Vispa ihop ägg, grädde och salt. Blanda i riven ost.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll äggsmeten i pannan, fördela getosten över, delad i små bitar. Lyft eller stick i frittatan så att lös smet kan rinna ner och stelna, stek cirka 5 minuter.
Toppa frittatan med de grillade grönsakerna, medan den fortfarande är krämig på ytan. Grädda färdig i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och den fått fin färg. Garnera med persilja. Peppra.
Grön sparris är perfekt att grilla eller steka och passar fint att använda som topping till en krämig frittata.