RECEPT FRÅN IK

Frittata med grön sparris

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippe grön sparris
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • Äggsmet

  • 6 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 2 dl riven ost
  • 1 skiva getost på rulle
  • Till garnering

  • 2-3 st kvistar persilja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2 bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala, dela och skiva löken. Blanda grönsakerna med oljan.

2

Grilla grönsakerna i het grillpanna 3–5 minuter, vänd dem då och då. 

3

Vispa ihop ägg, grädde och salt. Blanda i riven ost.  

4

Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll äggsmeten i pannan, fördela getosten över, delad i små bitar. Lyft eller stick i frittatan så att lös smet kan rinna ner och stelna, stek cirka 5 minuter. 

5

Toppa frittatan med de grillade grönsakerna, medan den fortfarande är krämig på ytan. Grädda färdig i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och den fått fin färg. Garnera med persilja. Peppra.


Kommentar:
Grön sparris är perfekt att grilla eller steka och passar fint att använda som topping till en krämig frittata.

Recept