Recept av Årets kock 2016 Jimmi Eriksson.
Du behöver
- 1 msk gari, picklad ingefära
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk stjärnanis mald
- 500 g brysselkål
- olja till fritering
- salt
Gör så här
Finhacka ingefäran och blanda med yoghurt och stjärn-
anis.
Dela brysselkålen och gröp ut en del av innanmätet och lägg åt sidan.
Hetta upp frityrolja i en fritös eller i ett 4 centimeter tjockt lager i en kastrull.
När oljan är 180 grader läggs brysselkålen i och friteras i omgångar i några minuter tills den börjar bli gyllene. Fiska upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
Servera den friterade brysselkålen med yoghurtdip.
Tips: Hel stjärnanis kan mortlas eller malas i kryddkvarn. Brysselkålens innanmäte kan kokas i lättsaltat vatten cirka 5 minuter och serveras till.