Friterad brysselkål med yoghurt

Det här är det godaste sättet att äta brysselkål, enligt Jimmi. Ingefära och stjärnanis ger yoghurten julsmak.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Recept av Årets kock 2016 Jimmi Eriksson.

Du behöver

  • 1 msk gari, picklad ingefära
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk stjärnanis mald
  • 500 g brysselkål
  • olja till fritering
  • salt

Gör så här

1

Finhacka ingefäran och blanda med yoghurt och stjärn-
anis.

 

 

2

Dela brysselkålen och gröp ut en del av innanmätet och lägg åt sidan.

 

 

3

Hetta upp frityrolja i en fritös eller i ett 4 centimeter tjockt lager i en kastrull. 

 

 

4

När oljan är 180 grader läggs brysselkålen i och friteras i omgångar i några minuter tills den börjar bli gyllene. Fiska upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

 

 

5

Servera den friterade brysselkålen med yoghurtdip.

 

 

6

Tips: Hel stjärnanis kan mortlas eller malas i kryddkvarn. Brysselkålens innanmäte kan kokas i lättsaltat vatten cirka 5 minuter och serveras till.

 

 


 

 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top