Frikassé på abborrfilé

Du behöver 14 st steklök olja till stekning 200 g shiitakesvamp små 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong kraftig 4 dl vispgrädde salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 14 st steklök
  • olja till stekning
  • 200 g shiitakesvamp små
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 2 dl fiskbuljong kraftig
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • pressad citronsaft
  • 400 g abborrfilé skinn- och benfri

Gör så här

1
Skala lökarna och dela en gång. Fräs i olja tillsammans med svampen. Slå på vitt vin och låt koka ihop tills cirka hälften återstår.

2
Tillsätt fiskbuljong och grädde och koka ihop tills det börjar tjockna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3
Skär fisken i mindre bitar och låt sjuda i såsen ett par minuter. Den blir klar fort om det är en normalstor abborre.

4
Servera i en djup skål tillsammans med till exempel pressad potatis. Garnera gärna med några kvistar bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top