Frikadellsoppa Peraküla

Du behöver 1.5 l köttbuljong eller grönsaksbuljong 3 dl råa potatisstrimlor 1 st morot strimlad 0.5 dl persiljeblad hackade Frikadeller: 100 g nötfärs och 100...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 l köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 3 dl råa potatisstrimlor
  • 1 st morot strimlad
  • 0.5 dl persiljeblad hackade

Frikadeller:

100 g nötfärs och 100 g fläskfärs eller 200 g blandfärs
1 st äggula
1 msk ströbröd
0.5 dl kaffegrädde 12 % eller vatten
1 msk smör
0.5 st lök fräses i smör
0.5 tsk salt och 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen (använd tärning, fond eller kokspad). Koka potatis- och morotsstrimlor knappt mjuka, 8-10 minuter.

2
Blanda ihop ingredienserna väl till frikadellerna. Rulla små, släta bullar och lägg dem på en tallrik. Släpp ner bullarna i den kokande soppan. Sjud 5-9 minuter tills bullarna är genomkokta. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö slutligen i persilja.


Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top