RECEPT FRÅN IK

Fransk fisksoppa med saffran

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g sejfilé
  • 1 st knippe salladslök
  • 2-3 msk olivolja eller oljan som grillad paprika ligger i
  • 1 dl burk grillad paprika i olja avrunnen
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl kokande vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 krm saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • Topping

  • 125 g skalade räkor
  • 2 msk strimlad persilja
  • Till servering

  • 1 dl majonnäs
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • grillat lantbröd

Gör så här

1

Skär fisken i bitar.

2

Ansa och skiva löken. 

3

Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs löken i cirka 1 minut. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, hälften av vattnet, smulade buljongtärningar, saffran och paprikapulver. Koka upp och koka cirka 5 minuter. Lägg i fisken och koka soppan cirka 15 minuter. Rör om soppan med till exempel ballongvisp, så att fisken delas i små bitar. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.

4

Toppa soppan med räkor blandade med persiljan. Servera med majonnäsen blandad med vitlöken och grillat lantbröd.


Kommentar:
Den mustiga sejsoppan serveras på franskt vis med vitlöksmajonnäs och grillat lantbröd.

Recept