Fransk citronfisk

Du behöver 600 g rödspättafilé salt och vitpeppar 2.5 msk salvia hackad färsk 50 g smör saft och skal av 1 50 g parmesanost färskriven...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödspättafilé
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk salvia hackad färsk
  • 50 g smör
  • saft och skal av 1
  • 50 g parmesanost färskriven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Salta och peppra på filéerna, strö på hackad salvia och lägg dem dubbelvikta i en ugnsfast form.

3

4
Smält smöret, tillsätt saft och finrivet skal av 1/2 citron. Häll citronsmöret över fisken i formen och sätt in den mitt i ugnen cirka 10 minuter.

5

6
Öka ugnsvärmen till 225 grader. Ta ut formen, strö över parmesanosten och sätt in formen i ugnen igen. Stek ytterligare cirka 10 minuter tills fisken är genomstekt och osten fått lite färg. Servera med god kokt potatis till, gärna färskpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top