Fluffigt ris med gurkmeja

Du behöver 2 msk olivolja 1 tsk gurkmeja malen 1 tsk malen koriander 3 dl basmatiris 1 tsk salt 6 dl vatten Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja malen
  • 1 tsk malen koriander
  • 3 dl basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten

Gör så här

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt gurkmeja, koriander och ris. Låt det svettas i 1 minut under omrörning och tillsätt salt. Blanda och häll på vatten. Koka under lock tills riset är klart och allt vatten är borta. Avsluta med att fluffa riset med en sked.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top