RECEPT FRÅN IK

Flatbread med ajvar och feta

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 40 minuter
12 stycken

Du behöver

    Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl Ljummet vatten 37 grader
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering

  • ajvar
  • fetaost
  • charkuterier

Gör så här

1

Rör ut jästen i 1/2 dl ljummet vatten. Tillsätt 3 msk vetemjöl och rör till en lös deg. Jäs degen övertäckt på ett svalt ställe i 30 minuter. 

2

Tillsätt resten av vattnet, som ska vara ljummet, mjöl och salt. Arbeta degen kraftigt i några minuter. Sätt den att jäsa under bakduk i ytterligare 2 timmar. 

3

Dela degen i 12 bitar och forma till bollar. Kavla ut tunna, runda bröd på väl mjölat bakbord. Stek bröden på medelvärme i en stekpanna utan fett ett par minuter på varje sida på medelvärme. Bröden ska få fin färg på bägge sidor

4

Lägg bröden mellan bakduk för att svalna och för att undvika att de torkar. Servera bröden med alla goda tillbehör.

5

Tips: Om tiden är knapp, köp färdig pizzadeg och baka ut på samma sätt.


Kommentar:
Nystekt flatbread med goda tillbehör blir en avslappnad, plockig förrätt.

Recept