Du behöver
Pizzadeg
25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten 37 grader
6-7 dl vetemjöl special
1 tsk flingsalt
Till servering
ajvar
fetaost
charkuterier
Gör så här
Rör ut jästen i 1/2 dl ljummet vatten. Tillsätt 3 msk vetemjöl och rör till en lös deg. Jäs degen övertäckt på ett svalt ställe i 30 minuter.
Tillsätt resten av vattnet, som ska vara ljummet, mjöl och salt. Arbeta degen kraftigt i några minuter. Sätt den att jäsa under bakduk i ytterligare 2 timmar.
Dela degen i 12 bitar och forma till bollar. Kavla ut tunna, runda bröd på väl mjölat bakbord. Stek bröden på medelvärme i en stekpanna utan fett ett par minuter på varje sida på medelvärme. Bröden ska få fin färg på bägge sidor
Lägg bröden mellan bakduk för att svalna och för att undvika att de torkar. Servera bröden med alla goda tillbehör.
Tips: Om tiden är knapp, köp färdig pizzadeg och baka ut på samma sätt.
Nystekt flatbread med goda tillbehör blir en avslappnad, plockig förrätt.