Fläskrullader fyllda med ost

Du behöver 5 skiva benfri kotlettrad (ca 650 g) salt och vitpeppar smör eller olja Fyllning: 2 dl kesella (1 procent) 1 dl kesella (10...


4 portioner

Du behöver

  • 5 skiva benfri kotlettrad (ca 650 g)
  • salt och vitpeppar
  • smör eller olja

Fyllning:

2 dl kesella (1 procent)
1 dl kesella (10 procent)
1.5 dl cheddarost grovriven
1 dl västerbottensost grovriven
1.5 tsk örtsalt
3.5 msk ajvar
1.5 dl paprika hackad röd
1 dl zucchini grovriven

Till servering:

0.5 st röd paprika
zucchini en bit
1 st tomat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225°.

2
Lägg ut köttskivorna på arbetsbordet, klappa ut dem med handflatan och salta och peppra.

3
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Några matskedar ajvar ger krydda. Ajvar är en paprika- och auberginedip från Balkan.

4
Lägg en rejäl klick på varje köttskiva. Rulla ihop dem som rullader, fäst eventuellt med tandpetare och bryn dem hastigt runt om i en stekpanna.

5
Lägg dem i en ugnsfast form, häll på 1-2 dl vatten eller buljong och stek cirka 20-25 minuter eller tills köttet är genomstekt och ostfyllningen börjar smälta.

6
Strö över hackade grönsaker och servera.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Nyckelviksskolan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top