Du behöver
- 1 kg fläskkotletter benfri, i skivor
- 3 dl vispgrädde ej vispad
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st mango i tärningar
- 2 st avokado i bitar
- 1 st rödlök strimlad
- 5 st tomater i bitar
- 2 msk citronsaft
- 0.5 st röd chilifrukt finhackad
- 1 st koriander hackad
- 1 krm havssalt
- 1 st vitlöksklyfta pressad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kotlettskivorna i en eldfast form.
2
Rör ihop grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek och slå över köttet. Gratinera mitt i ugnen i cirka 1 timme.
3
Blanda mango, avokado, rödlök, och tomater. Rör ihop dressingen och ringla den över grönsakerna.
4
Servera kotletterna med såsen, sallad och pressad potatis.
Detta är ett läsarrecept av Sonja Nordström i Uppsala.