Du behöver
- 150 g champinjoner i bitar
- 1 msk smör
- 600 g benfri fläskkarré strimlad
- 1 msk rapsolja
- 1 st gul lök hackad
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond koncentrerad
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1.5 msk majsenaredning
- 2 tsk dijonsenap ljus
- 2 msk rårörda lingon
- salt och peppar
- hackad persilja
- potatis till kokning
Gör så här
1
1 Bryn svampen i smör, ställ åt sidan. Stek fläsket i het panna med olja, blanda i löken mot slutet.
2
2 Lägg i svampen, tillsätt vatten, fond och grädde. Koka ihop under 3 minuter, red av med majsenaredning.
3
3 Rör i senap och lingon, smaka av med salt och peppar och ge ett uppkok, strö över persilja. Servera potatis till.