Fläskfilégryta med purjo och mango chutney

Du behöver 500 g fläskfilé (det går bra med kotlett eller karré också) salt svartpeppar smör purjolök (ca 200 g), strimlade 0.5 dl mango stark...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé (det går bra med kotlett eller karré också)
  • salt svartpeppar
  • smör
  • purjolök (ca 200 g), strimlade
  • 0.5 dl mango stark chutney
  • 0.5 tsk ingefära
  • 2 dl grädde valfri sort
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • majsenaredning brun som strös direkt i såsen

Gör så här

1
Salta och peppra köttet. Bryn det. Lägg över i gryta och bryn därefter purjolöken.

2
Placera löken i grytan tillsammans med mango chutney, ingefära, grädde, mjölk, vatten, tärning och soja. Låt småkoka i cirka 20 minuter eller tills köttet känns mört. Red av skyn med redningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top