Du behöver
- 1 st ägg
- 2-3 st salladslökar hackade
- 2 msk sesamfrö
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar
- 500 g fläskfärs
- 2-3 msk smör och olja på flaska
Nudelsallad
0.5 st gurka
1 st mild röd chili
1 kruka koriander
4 prt nykokta äggnudlar
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
Sås
1 dl hoisinsås på flaska
2 msk japansk soja
0.5 st lime saften
Extra tillbehör
asiatisk fisksås på flaska
limeklyftor
Gör så här
Vispa upp ägget med en gaffel i en bunke. Tillsätt salladslök, sesamfrö, vitlök, ingefära, salt och peppar och blanda ihop. Blanda i färsen. Forma blandningen till cirka 20 bullar.
Hetta upp smör & olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom tills de får fin färg, 5–8 minuter. Efterstek på låg till medelhög värme 10–15 minuter eller tills de är helt genomstekta. Varmhåll.
Dela och skiva gurkan. Dela, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka koriandern. Blanda nudlarna med sesam och rapsolja. Vänd ner gurka, chili och koriander.
Blanda ingredienserna till såsen.
Servera fläskbullarna med nudelsallad, sås, fisksås och limeklyftor.
Fläskfärs passar perfekt med asiatiska smaker. Det är gott att droppa lite fisksås och färskpressad lime över fläskfärsbullarna.